Je passeert de grens. De lucht lijkt schoner, helderder ook en de stress die je had, glijdt in een keer van je af. En dan weet je: ik ben in Zeeland, in het land waar het leven goed is. We waren op Walcheren, Zaagmans en ik. In Zoutelande, de plaats met de meeste zonuren. De zon liet zich niet zien. Meivakantie 2017, tweede week. Maar Zeeland is altijd mooi, altijd lekker.

De lekkerste burger ooit at ik in De Strandzot. Een weedburger,  Enorm gezond en enorm smakelijk, met zeewier als belangrijk bestanddeel. Ook lekker voor de grootste carnivoor. De Strandzot is sowieso een gezellige strandtent, met aardige bediening en goed eten. Niet te fancy, precies zoals je wilt dat een strandtent is.

In Middelburg ontdekten we een koffiezaakje waar we warm van werden. Ik heb het over Expresszo aan de Pottenmarkt. Knus, overheerlijke tosti’s waar het zaakje bekend om staat en een lekker, eigentijds sfeertje. Superverse thee en koffie en bij ons vertrek zagen we een glimp van een homemade appeltaart waar we graag nog  een keer voor terugkomen. Jammie, wat zag die er lekker uit, Goede vibe hier!

20170505_153051

Voor frites moesten we naar Frietboetiek B’tje Anders in de Reigerstraat, hadden we uit betrouwbare bron. Jawel, schot in de roos. Superleuk concept. Bestellen aan de bar, bier en frites natuurlijk, met plaatselijk beroemde satesaus volgens grootmoeders recept, een snack erbij en plaatsnemen aan een gezellig tafeltje, waar de bestelling enige tijd later naartoe wordt gebracht. De frites in een puntzak, Dat vind ik zo lekker! Dat de laatste patatjes helemaal onder de mayo zitten en je vingers ook. Lekker vet. Daar kun je me voor wakker maken. Niet alles hoeft gezond te zijn.

20170503_182409

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s