Leuven heeft meer te bieden dan een blokkade op sokken. De kwestie van de billen is inmiddels opgehelderd. Gisteren zagen we televisiekok Jeroen Meus in de weer met een recept waarbij billen de hoofdrol speelden. Het bleek gewoon te gaan om kippenpoten. Over Jeroen Meus gesproken, we passeerden zijn keuken in de Schrijnmakersstraat, waarin de altijd geestige kok zich met de Dagelijkse Kost bezighoudt.

jeroenZaagmans en ik houden van lekker eten. We koken graag en we eten het minstens zo graag op. België is dan een walhalla. Natuurlijk gingen we  naar Würst, het hotdogrestaurant van Jeroen Meus. Het zijn zowaar niet zo maar hotdogs die je daar eet. Bellucci, Memphis Soul, Argentina; exotische namen voor evenzo buitenissige broodjes met worst. Zeker proberen wanneer ge in Leuven zijt.

wurstNa de worst was het tijd voor de bal. ’s Anderendaags besloten we Balls & Glory binnen te vallen. Ik kende deze ballentent al uit Gent. De bal met stoemp die er wordt geserveerd is een mooi concept. En, net als bij de worst, is het hier ook niet zomaar een bal. Er is keuze uit vegetarisch, kip, varken en rund. De stoemp is van het seizoen en de bal is verrassend gevuld. ‘Eenvoud is de moeder van het ballenfornuis’ zegt de site van B&G. Nou ja, de keuze is niet heel groot, maar de bal vond ik niet eens zo eenvoudig. Wat ook leuk is: de niet te versmaden ballen zijn mee naar huis te nemen om ze daar op te peuzelen.
In de avond ontvoerde Zaagmans mij naar Etna, een kleine Siciliaanse trattoria, waar we werden verwelkomd door de gastvrije Lorenzo, een jonge Siciliaan die met Italiaanse passie vertelde hoe hem de kookkunst door zijn opa en oma was bijgebracht. Wat een heerlijk eten! Ik ben niet per se liefhebber van desserts, maar het toetje was echt het lekkerste toetje ooit. Als ik er aan denk, loopt me nog het water in de mond. Al met al was het een smakelijke en vrolijke boel daar, met een luid en vooral ook vals zingende kok aan het fornuis.
De laatste avond konden wij niet anders dan. Na de bijzondere hotdog, de culinaire bal, de authentieke  Siciliaanse keuken en ook nog de homemade taart in BarBoek, waar wij lezers ons ook nog een uurtje of wat literair verschansten, was het tijd voor het echte werk. Bier bij Kaminsky en friet van het frietkot. Lekker vet en natuurlijk mèt.

fritekes

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s