Zelfgemaakte chocolademousse is natuurlijk altijd lekkerder dan de soms best wel aardige mousse die je in de winkel koopt. En eigenlijk is die chocolademousse best makkelijk te maken! Ik zal jullie verklappen hoe je dat doet. Neem 300 gram heel pure chocolade. Liefst 80%. Smelt die chocolade au bain-marie* en voeg dan 120 gram suiker toe. Klop drie eiwitten met een halve liter slagroom stijf. Meng de witte met de bruine massa en zet het geheel een uurtje of drie in de vriezer. Haal de chocolademousse een half uur voordat je die wilt eten er weer uit. Schaaf er wat chocoladesnippers- of krullen overheen. Pas op dat je niet de hele schaal in een keer leeglepelt!

  • au bain-marie wil zeggen dat je iets in een schaaltje doet, dat boven een pan heet water hangt zonder dat de boel gaat koken, maar wel zo dat in dit geval de chocola langzaam smelt. Maar waar komt die uitdrukking eigenlijk vandaan?
  • Maria van Alexandrië, ofwel Maria de Jodin, ofwel Maria Profetessa, leefde rond de eeuwwisseling, dat wil zeggen, aan het begin van de 20e eeuw. Als geleerde zet Maria haar eigen Alchemistische School op te Alexandrië. Zij ontdekte de methode om de temperatuur van vloeistoffen constant te houden tot net geen 100°C (‘au bain-marie’). Onthoud het en denk eraan als je de chocolademousse langzaam oplepelt. Zo lekker!au-bain-marie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s